За нас    Контакти        
Вход          Любими (0)          Локация
Аптека Елица
Пн-Пк 08:00 - 21:00ч Сб-Нд 08:00 - 20:00ч

Как да се справим с болките в гърба и кръста

Болките в гърба и кръста са често срещан проблем на всяка възраст. Болката се появява внезапно, създава дискомфорт и пречи на ежедневните ни дейности и задачи.  Причините за възникването и са много: рязко движение, повдигането на тежки предмети, неудобна позиция на тялото, спортна травма, както и различни заболявания (например дискова херния, радикулит, лумбаго и пр.). В повечето случаи тази болка се дължи на притиснат и възпален нерв.
Симптомите често се оприличават на:
 • скованост и изтръпване;
 • мравучкане;
 • парализи и мускулна слабост;
 • пареща и пробождаща болка;
 • свръхчувствителност при допир;
 • чувствителност при рязка промяна в температурата;
 • болка, която се усилва след продължително седене и др.
Болката може да продължи от няколко дни до няколко седмици, като при повече от три месеца, вече става въпрос за хронично състояние. Има една много позната съставка, която има неочаквано добри резултати при неврологични оплакванияипри облекчаване на болката в резултат от прищипан нерв – куркумата.
Освен със своя аромат, жълтата подправка се слави с мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които се дължат на активната й съставка – куркумин. Това превръща куркумата в основен враг на болките и схващанията. Куркуминът намира приложение като съпътстващо лечение на различни състояния, предизвикани от притиснат или възпален нерв. Много често тези състояния водят до развитие на хронична болка. Проучване показва, че приемът на куркумин може:
 • да противодейства на развитието на хроничната болка
 • да подсили регенерацията на нервите след различни наранявания
 • да ускори тяхното възстановяване, което го прави подходящ за приложение при възстановяване от различни травми 
ТURMERIC е хран. добавка с куркума. Прием – по 1 капс.дневно.
За още по-осезаем ефект от приложението на куркумата се препоръчва комбинирането й с доказали се съставки при лечението на притиснат и възпален нерв, а именно – уридин монофосфат, магнезий, витамини от
В-групата, ацетил-L-карнитин и др. Готовата комбинация от тези съставки може да се намери в:
 •  специализирания препарат Fenaxon. Fenaxon може да се приема както в острата фаза на възпалението, така и за профилактика при хронични състояния. Прием: по 1 табл. дневно
 • Келтикан Форте
Oригинален немски продукт който подкрепя правилното функциониране на периферната нервна система, особено при болезнени състояния в гърба, кръста и крайниците.Келтикан Форте спомага за регенерирането на засегнатия нерв и допринася за по-бързото възстановяване.
Състав: Уридинмонофосфат, Витамин В12, Фолиева киселина.
Действа още от първия ден.
Прием: По 1 капсула дневно между храненията.
 При остри състояния 20 – 30 дни.
Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.
Маг.фарм. Г.Йонкова
 
copyright 2024 apteka-elica.bg